Het turkisk tomatsoppa med bröd.

Idag vid middagstid så var det bara jag och min äldsta lillasyster hemma. Jag överraskade henne med en het tomatsoppa med en turkisk touch och bakade ett bröd till. Hon tyckte det var otroligt gott och så tyckte även jag. Varning: Väldigt mäktig! ;)
 
 
Originalet på tomatsoppan är ifrån Zeina. Jag gjorde en egen liten touch på den, då jag saknade lite ingredienser. 
4 pers
 
Recept:
10 g smör
3 stora tomater
1-1,5dl salsa
1 msk tomatpuré
1 gul lök
1 msk mjöl
10dl vatten
1 msk luisiana
paprika pulver
chillipeppar
salt
cayennepeppar
basilika
oregano
mynta
lökpulver
 
Hacka löken och tomaterna och fräs tillsammans. Tillsätt, salsa, tomatpuré, mjöl och vatten samt alla kryddor. Låt koka upp och sedan sänk värmen i ca 25min och mixa sedan allt. Låt sjuda i några minuter innan du serverar dem i skålarna med en klick gräddfil.
 
 
Ostbrödet recept:
2 pers
 
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
25g smör
1 dl mjölk
riven ost
 
Sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme. Blanda mjöl och bakpulver tillsammans. Finfördela smöret och tillsätt i blandningen. Häll i mjölken och blanda till en deg. Ta en plåt med bakplåtspapper och forma degen till ett bröd. Pensla med lite mjölk och strö riven ost över. In i ugnen i ca 10-12min. 
Servera med en klick smör, ost, skinka och grönsaker.

Kommentera här: