Lax med blomkålsmos
En nyttig men otroligt god kvällsmat. Väldigt enkelt och smakrikt. Är så trött på vanlig potatis, ris osv som man brukar ha till lax och kom på ett kalorisnålt tillbehör: blomkålsmos! Inte nog med att det smakade gott - det luktade FANTASTISKT i köket när det kokade. Mums!

Recept lax
2pers:
2 frysta laxfiléer
1 blomkålshuvud
1 msk flytande smör
0,5 dl mjölk
2 msk honung
2msk vitvinsvinäger
25 g margarin
Salt
Peppar
Citronpeppar
Limepeppar
Laxkrydda
1/2 tsk citronjuice
1/2 Zucchini
Bönor
1 burk Creme fraiche
Tina laxen, helst i några timmar. Blanda en blandning på 1 msk honung, vitvinsvinäger, limepeppar, citronpeppar, laxkrydda, salt och citronjuice. Lägg laxarna på en tallrik och pensla på blandningen på båda sidorna.
Ta fram blomkålshuvudet och dra det i bitar och lägg i ett durkslag för att skölja av. Lägg dem i en gryta och täck med vatten och häll i salt. Låt det koka upp och koka i 10min.
Skär upp zucchinin och salta den på båda sidorna och stek i en stekpanna med halva delen av margarinet. När det är färdigt, lägg dem i ugnen så länge för värmens skull.
Släng in bönorna i micron. Lägg resterande margarin i stekpannan och lägg på laxen.
Nu bör 10min ha gått, så häll ur vattnet och lägg tillbaka i grytan där du mixar dem med en stavmixer. Häll i flytande smör och mjölk, salt och peppar. Glöm inte att vända laxen under tiden.
Gör nu såsen: Ta creme fraiche och blanda med 1 msk honung, limejuice och salt/peppar.
Laxen är färdig när den uppnått 58 grader. Lägg upp allt på tallrikarna och servera.