Laxpaket på grillen!

För något år sedan så avskydde jag verkligen fisk och lax. Det var först när jag började på en diet förra våren som jag fick in laxen i min matvana igen och nu älskar jag att laga det. Det hela började med att steka en laxfilé i vinäger och citronpeppar men har nu utvecklats till ett paket på grillen (blandat med pappas idé).
 
 
Recept 1 pers:
1 laxfilé
5-6 små nypotatisar
1/4 rödlök
1 skiva lime
1 skiva citron
0,5dl önskade frön (solrosfrön, pumpafrön osv)
25g margarin
2 msk kapris
1 stjälk persilja
1 dl creme fraiche
1 msk honung
1 msk limejuice
salt
peppar
 
Borsta och lägg potatisen i en gryta och koka upp med lite persilja.
 
Ta fram en laxbit och en stor bit aluminiumfolie. Lägg laxen i mitten av folien. Lägg en stor klick bakmargarin på laxen, gärna överdriv för bästa smak. Fortsätt paketet med att lägga på hackad rödlök, lime, citron, kapris och frön. Peppra och salta och vik ihop paketet. Lägg på grillen i ca 20-25min. 
 
Ta fram cremefraichen och häll den i en skål. Blanda i honungen och limejuicen och peppra, salta.
 
Servera gärna med lite extra persilja. (Jag lade även till vinbär)

Kommentera här: